Bacon ei muffins met spinazie voor de lekkere trek

Zin in een lekker stevig ontbijt? Of een lunch waar je nog even op kunt teren? Maar dan deze bacon ei muffins.

Muffins zijn normaal cakejes maar deze keer zijn ze helemaal van ei in een jasje van bacon. Een superleuke manier van het presenteren van je eitje met bacon. Een eitje uit de oven maar dan wel heel anders dan je gewend bent.

Het recept is goed voor 4 eiermuffins

Bacon ei muffins zijn veel makkelijk om te maken dan je zou denken

Bacon ei muffins zijn veel makkelijk om te maken dan je zou denken

Ingrediënten voor bacon ei muffins

  • 4 eieren
  • 4 plakjes bacon
  • Handje verse spinazie
  • 2 champignons
  • Peper en zout
  • beetje lente-ui (fijngesneden)
  • Geraspte kaas

stappenplan voor het zelf maken van bacon ei muffins

stappenplan voor het zelf maken van bacon ei muffins

Hoe maak je de allerlekkerste ei muffins in een jasje van bacon?

  • Verwarm de oven vast voor op 180 graden
  • Je hebt een muffin bakvorm nodig
  • Leg in ieder holletje een plakje bacon
  • Dan leg je de spinazie op de bodem en langs de randen
  • Een paar plakjes champignon toevoegen is ook een aanrader
  • Dan breek je in ieder holletje een eitje
  • Voeg bovenop nog wat lente-ui en geraspte kaas toe
  • Op smaak brengen met wat peper en zout (zout is niet echt nodig, de bacon is al zout van zichzelf)
  • Zet de bacon ei muffins nu in de oven
  • Na ongeveer 15 minuten zijn je eiermuffins klaar (je kunt dit controleren door er een sateprikker in te steken, die moet er droog en schoon uitkomen)

Een heel erg lekker hapje als lunch, maar je kunt dit ook perfect serveren bij een war/koud buffet

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.