Bagels met roomkaas en zalm

Van alle bagels is dit wel de meest beroemde. De bagel met roomkaas en zalm. Niet zo vreemd natuurlijk, eigenlijk is alles met roomkaas en zalm wel erg lekker.

Bagels zijn momenteel erg populair in Amerika maar van oorsprong komen ze uit Oost-Europa. In Amerika werden de bagels geïntroduceerd door Joodse immigranten.

Voor hier in Nederland zijn bagels ideaal om een lekkere lunch mee te maken. Bagels met zalm en roomkaas is de bekendste bagel, en misschien ook wel de lekkerste.

De lekkerste lunch recepten op één handige website

De lekkerste lunch recepten op één handige website

Ingrediënten bagels met zalm en roomkaas

  • 2 bagels
  • 50 gram roomkaas
  • 50 gram zalm
  • Beetje verse dille
  • Versgemalen peper

Hoe maak je lekkere bagels met roomkaas en zalm

  • Snij de bagels horizontaal door midden
  • Bestrijk de onderkant met royaal roomkaas
  • Plakje zalm er op en dan afmaken met een takje dille
  • Beetje versgemalen peper over de zalm strooien
  • Andere kant van bagel er op en klaar ben je

Perfect recept voor een luxe lunch

Variant Bagels met roomkaas, zalm en ei

Als variant op bovenstaand recept kan je ook nog een zachtgekookt eitje toevoegen. Je kookt het eitje kort, ongeveer 5 minuten en dan laatje eitje schrikken. Eitje pellen en dat eitje zet je in de opening van de bagel. Als je bagel gaat aansnijden loopt het ei heerlijk over de bagel heen. Wel met mes en vork eten want anders gaat het een kliederboel worden.

Voeg een zachtgekookt ei toe aan je bagels met zalm en roomkaas

Voeg een zachtgekookt ei toe aan je bagels met zalm en roomkaas

Als je wat meer kleur wil toevoegen is het leuk om een beetje rucola tussen de bagel te doen.

Variatietip: gebruik eens Philadelphia in plaats van roomkaas

Veel plezier met dit lekkere lunchrecept

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.