Broodje gehakt met kaas en spek uit de oven

Het ultieme broodje voor de zaterdag: een broodje gehakt met spek en kaas. Iedereen is er dol op het is ook nog eens heel makkelijk om te maken.

Wat is de grote truc voor het lekkerste broodje gehakt?

De truc is voldoende kruidenmix gebruiken en niet eerst het gehakt rul bakken. Door het rul bakken is het broodje met gehakt snel veel te droog. Je moet het gehakt dus rauw in het broodje doen en dan in de oven doen. Dan krijg je de lekkerste gehaktbroodjes.

broodje gehakt met kaas en spek uit de oven

broodje gehakt met kaas en spek uit de oven

Ingrediënten voor gehaktbroodjes uit de oven

  • 6 kleine afbak pistoletjes
  • Zakje gehaktkruiden stroganoff
  • 250 gram gehakt (halfom werkt prima)
  • Beetje geraspte kaas
  • 6 plakjes katenspek

Zo maak je de lekkerste broodjes met gehakt klaar

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij uit de pistoletjes aan de bovenkant een driehoekje, er ontstaat dan een inkeping en die ga je straks vullen met gehakt
  • Meng het gehakt met de gehaktkruiden (ik doe een beetje meer kruiden dan op de verpakking staat)
  • Vul de inkeping van de broodjes nu met het stroganoff gehakt
  • Leg twee halve plakjes katenspek diagonaal over de broodjes
  • Strooi er nog wat geraspte kaas overheen
  • Zet de broodjes nu 15 minuten in de voorverwarmde oven
  • Daarna heel even laten afkoelen en smullen maar!

Dit is het ideale broodje voor de zaterdagavond. Kopje soep erbij en iedereen is helemaal happy. Voor een habbekrats maak je zo echt super lekkere broodjes.

Ik heb deze broodjes gemaakt met halfom gehakt maar je kunt natuurlijk ook mager rundergehakt gebruiken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.