Champignons met knoflook en sherry op toast

Je kunt me er voor wakker maken: champignons met knoflook op toast! Wat mij betreft één van mijn favoriete lunchrecepten.

Voor dit recept gebruik in kastanjechampignons: die hebben wat meer smaak. Kastanjechampignons zijn rijk aan vitamine B en zitten vol goede voedingsvezels. Voedingsvezels zijn van belang voor een goede spijsvertering. Je kunt ze 2 a 3 dagen in de koelkast bewaren.

gebakken champignons met knoflook. Een zalige lunch die eigenlijk niet kan mislukken

gebakken champignons met knoflook. Een zalige lunch die eigenlijk niet kan mislukken

Ingrediënten voor de lekkerste lunch met champignons op toast

  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • Versgemalen peper en zout
  • Flinke scheut sherry
  • Klein bosje bladpeterselie
  • 4 – 6 boterhammen
  • Olie om mee te bakken

Zo maak je heerlijke Champignons met knoflook op toast

  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of met een doekje (in ieder geval NIET onder de kraan)
  • Snij de steeltjes eraf
  • Nu de kastanjechampignons in vieren snijden
  • Zet een koekenpan met een laagje olie op het vuur
  • Bak de champignons een paar minuten tot er wat vocht uit begint te lopen
  • Doe dan de fijngesneden knoflook erbij (niet eerder, want dan kan de knoflook makkelijk verbranden dat smaakt super bitter en dat is echt niet lekker)
  • Blijf de champignons goed omscheppen tijdens het bakken
  • Peper en zout toevoegen naar smaak
  • Doe er nu een scheutje sherry bij en laat de sherry helemaal inkoken
  • Je moet dus wachten totdat het vocht bijna helemaal verdampt is
  • Snij de peterselie en roerbak die ook nog even mee
  • Ondertussen even de boterhammen roosteren
  • Schep de champignons met knoflook op de toast
  • De toast diagonaal doorsnijden
  • Meteen warm serveren

Op deze manier voeg je makkelijk wat extra groente toe aan je menu. Laten we eerlijk zijn: het is soms best lastig om aan die ruim 200 gram groente per dag te komen. Helemaal als je ’s avonds bijvoorbeeld niet zo gezond eet.

Heb jij nog andere suggesties, maak jij dit gerecht altijd op een andere manier klaar? Laat dan hieronder even een reactie achter.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.