Deze pitabroodjes met kip en frisse sla ga je lekker vinden

In het weekend maak ik graag pitabroodjes als lunch. Deze keer met een lekkere vulling van gebakken kipreepjes met gyroskruiden en wat rauwkost. Die sla en komkommer en tomaatjes maken het net weer even wat frisser en gezonder.

Moet er altijd saus op je pitabroodje?

Het is maar net wie je het vraagt…. Volgens mijn vriend 100% ja en liefst zo vet mogelijk. Volgens mij hoeft het lang niet altijd en kan het ook best wel light. Over het algemeen kan je zeggen: rode sauzen zijn gezonder dan witte sauzen. Ja… ik zie mensen al zoeken naar de uitzonderingen maar in zijn algemeenheid klopt het.

deze pitabroodjes met kip ga je vast nog vaker maken.

deze pitabroodjes met kip ga je vast nog vaker maken.

Wat heb je nodig voor de ultieme pitabroodjes met kip?

  • 4 pitabroodjes
  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • Gyroskruiden
  • Flinke hand sla
  • 6 cherrytomaatjes
  • Paar plakjes komkommer
  • Saus naar smaak… of niet

Dit pitabroodje met kip ga je vaker maken

  • De pitabroodjes moet je vooraf even verwarmen in de oven of in een broodrooster
  • Snij de kipfilet in reepjes en wrijf ze in met gyroskruiden
  • Bak de kip in een koekenpan tot ze mooi bruin en gaar zijn
  • Snij de pitabroodjes open en vul ze met sla, komkommer, tomaat en de kipreepjes
  • Helemaal klaar

Gaan bij jou de pitabroodjes altijd stuk bij het vullen?

Dan is dit een gouden tip: halveer de pitabroodjes eerst dwars, snij ze daarna open en vul de beide helften. Heb je ook meteen 2 x zoveel broodjes…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.