Koude wraps met kip en ei

Wraps kan je zowel warm als koud eten. Dit is een makkelijk en lekker lunchrecept voor koude wraps met kip en ei. Er gaat natuurlijk een portie gezonde groente in dus echt smullen en ook nog wat vitamientjes binnen krijgen.

Deze wraps maak ik graag als ik een aangeklede lunch wil maken. Wraps zien er schitterend uit en je kunt volop variaties maken met de vulling van de wrap. Deze keer gebruik ik een simpele zelfgemaakte eiersalade als soort saus voor de wraps.

Ingrediënten voor 4 koude wraps met kip en ei

  • 4 wraps
  • 1 grote kipfilet (of twee kleintjes)
  • kipkruiden
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • ¼ komkommer
  • ½ rode paprika
  • Paar blaadjes sla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Verse bieslook
  • 2 theelepels kerriepoeder

Hoe maak je een lekkere koude wrap als lunch?

  • De kipfilet in dunne reepjes snijden
  • Bestrooi de kipfilet met de kipkruiden
  • Bak de kip gaar in een koekenpan
  • De eieren in 10 minuten hard koken
  • Tomaten in blokjes snijden
  • Komkommer en paprika in reepjes snijden
  • Pel de eieren en prak de eieren met een vork fijn en doe dat in een kom
  • Voeg de mayonaise, bieslook en kerriepoeder toe aan de eieren en meng alles goed door elkaar (peper en zout naar smaak toevoegen) zo maak je een snelle en eenvoudige eiersalade/saus
  • De wraps even verwarmen in de magnetron en plat neerleggen
  • Maak op elke een streep met kipreepjes, de groentes en wat eiersalade (maak een soort stopbord)
  • Nu kan je wrap oprollen en verpakken in plastic folie en nog even wegleggen in de koeling of je eet ze meteen lekker op

De wraps halveren (schuin doorsnijden) en serveren in een schaaltje geeft een leuk vrolijk effect. Leg er wel wat servetjes bij. Als de wraps te snel openspringen kan je ze vastzetten met een cocktailprikkertje.