Pistoletje rosbief met pesto-mayonaise

Een pistoletje met rosbief is onwijs lekker. Gewoon de rosbief op een broodje leggen en happen maar. Natuurlijk kan dat, maar het kan veel lekkerder. Als je zelfgemaakte pesto mayonaise toevoegt, en nog wat zongedroogde tomaatjes en sla: dan wordt het echt een hemels broodje!

Pistoletje rosbief met pesto mayonaise

Wat voor soort vlees is rosbief eigenlijk?

De naam rosbief komt eigenlijk uit het Engels: roast beef. Gebraden rundvlees dus. Volgens de website van de Keurslager komt de mooiste rosbief van de dunne lende, de rug van de koe. Mooie delen van de bil van de koe kunnen ook gebruikt worden voor rosbief. Rosbief is over het algemeen een vrij mager stuk vlees.  Dat komt mooi uit met alle goede voornemens om een paar kilo af te vallen. Onderstaand recept is overigens niet bedoeld als lunch om snel een paar kilo kwijt te raken. Dan zou je in ieder geval de pesto-mayonaise beter kunnen skippen. 

 Wat heb je allemaal nodig voor een pistoletje rosbief met pesto-mayonaise?

  • 1 pistoletje (bruin of wit)
  • 2 plakken rosbief
  • peper en zout
  • een klein handje rucola sla
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel mayonaise
  •  halve theelepel groene pesto
  •  geroosterde pijnboompitjes

Zo maak je een heerlijk broodje met rosbief klaar

  • Snij het pistoletje open (een vers afgebakken pistoletje is natuurlijk het allerlekkerste)
  • Meng de mayonaise met de pesto
  • Gebruik de pesto-mayonaise als boter, dus besmeerd het broodje ermee
  • leg de sla op het broodje
  • Verdeel de plakjes rosbief over het broodje
  •  peper en zout naar smaak toevoegen
  •  Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes en verdeel ze over de rosbief
  •  strooi de geroosterde pijnboompitjes op je broodje en happen maar!

Waarschijnlijk werk je de komende tijd thuis. Dat is vervelend. Maak daarom wel even tijd vrij voor een echte pauze ‘s middags en maak dit lekkere broodje voor jezelf klaar. Zorg even goed voor jezelf.

Op deze pagina staat een lekker recept voor een broodje met rosbief en ei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.