Pita ham kaas op z’n Frans met brie

Pita broodjes vullen begint echt een hobby van me te worden. Deze pita ham kaas maakte ik vanmiddag even snel op mijn werk. Je had de jaloerse blikken moeten zien! Ik ben toch zo blij met dat kleine oventje op mijn werk.

Het leuke is: zo’n broodje maken kost nauwelijks tijd. In no-time had ik een heerlijk warm broodje met lekkere romige gesmolten brie gemaakt.

heerlijke warme pitabroodjes met brie en rauwe ham

heerlijke warme pitabroodjes met brie en rauwe ham

Ingrediënten voor Pita ham kaas Franse stijl

Heerlijk warm broodje met gesmolten brie

Heerlijk warm broodje met gesmolten brie

  • 2 pita broodjes
  • 2 a 3 plakjes rauwe ham (soort maakt niet uit, als het maar een stevige zoute smaak heeft. Gewone achterham kan ook maar met een rauwe ham zoals bijvoorbeeld Coburger smaakt het echt veel lekkerder)
  • Een paar plakjes brie
  • Blaadje sla
  • 6 cherry tomaatjes (had ik vergeten mee te nemen maar is wel erg lekker)

Pita ham kaas net uit de oven

Pita ham kaas net uit de oven

Hoe maak je de ultieme pita ham kaas?

  • Leg de pitabroodjes even 3 minuten in een voorverwarmde oven (180 graden) dan kan je ze daarna makkelijke open snijden
  • Haal de broodjes uit de oven en snij de broodjes half open
  • Vul de pitabroodjes met ham en brie en leg ze nog 5 minuten terug in de oven tot de brie lekker begint te smelten (op een bakplaat je handig want de kans is groot dat er wat brie uit de pitabroodjes loopt)
  • Als de brie gesmolten is haal je ze uit de oven
  • Garneer met een beetje sla en wat gehalveerde cherrytomaatjes
  • Eet smakelijk!

Pita ham kaas op z'n Frans

Pita ham kaas op z’n Frans

In plaats van brie kan je ook andere kaassoorten gebruiken om de broodjes mee te vullen maar ik vond het erg lekker geworden. Zeker een aanrader deze pita ham kaas.

Helaas was ik de cherrytomaatjes vergeten, daarom staan ze niet op de foto helaas

Wat is jouw favoriete recept met pitabroodjes?

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.