Roggebrood met kaas op 3 manieren en waarom roggebrood gezond is

Op de site van Margriet stond laats een leuk artikel over waarom roggebrood zo gezond is. Ik was roggebrood eigenlijk gewoon vergeten. Raar, want het is superlekker en nog behoorlijk gezond ook!

In het artikel werden 7 voordelen benoemd:

  • Minder koolhydraten
  • Meer voedingsvezels
  • Lagere glycemische index
  • Veel meer vitamine B6
  • Meer ijzer
  • Meer kalium
  • Meer vitamine E

Er zijn natuurlijk altijd wel weer nadelen te vinden: in roggebrood zitten soms behoorlijk veel toegevoegde suikers. En ja hoor: de conclusie is weer dat je vooral gevarieerd moet eten. Dus ook af en toe een gewone volkorenboterham. Ik geloof nooit zo in alle hypes. Gewoon gezond en gevarieerd eten lijkt me in alle gevallen altijd een prima optie. We leven in een land met heel veel keuzes als het op voeding aankomt. Daar moeten dus vooral goed gebruik van maken en alles zo af en toe eens eten.

Roggebrood met kaas: je kunt er zoveel kanten mee op!

Roggebrood met kaas: je kunt er zoveel kanten mee op!

Houdbaarheid roggebrood

Een voordeel van roggebrood dat niet werd genoemd: je kunt het best een tijdje goed bewaren, zeker als je het vergelijkt met gewone boterhammen. Ik kocht laatst dus na jaren weer eens een pakje roggebrood en die waren per 2 verpakt. De rest dus in de koelkast gedaan en elke keer een lekker smeuïg broodje vers uit de verpakking. Wel jammer van al dat plastic. Eigenlijk is dat niet oké voor het milieu.

Goed, we zijn het erover eens dat we meer roggebrood moeten eten maar waarmee kan je roggebrood dan lekker beleggen? Nou, roggebrood met kaas is superlekker.

Pimp je roggebrood met kaas. Hieronder staan 3 lekkere tips voor roggebrood met kaas

Pimp je roggebrood met kaas. Hieronder staan 3 lekkere tips voor roggebrood met kaas

Roggebrood met kaas op 3 manieren

Roggebrood met kaas, tomaat en komkommer

Beleg je roggebrood niet zomaar met een plakje kaas maar leuk het een beetje op met wat plakjes kaas en komkommer

Roggebrood met kaas en appelstroop

Je legt dan niet alleen een plakje kaas op je roggebrood maar je smeert er ook een flinke lik appelstroop op. Dat is zeker heel erg lekker als je oude kaas op je roggebrood doet

Roggebrood met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en veldsla

De laatste variant die ik met jullie wil delen is roggebrood met geitenkaasspread en daarop doe ik nog een paar reepjes zongedroogde tomaatjes en een klein beetje veldsla. Dat ziet er niet alleen heel lekker uit maar zo smaakt het ook nog eens!

Van roggebrood kan je ook lekkere borrelhapjes maken

roggebrood borrelhapjes

Ik kwam ook nog allemaal lekkere borrelhapjes tegen die je kunt maken van roggebrood. Wat dacht je van roggebrood balletjes met kaas? Of de oer-bekende retro zebrahapjes?

Link naar artikel over waarom roggebrood gezond is

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.