Tosti met ei op 4 manieren

Tosti met ei is lekker, daar kwam ik achter afgelopen week. Ik kon niet kiezen tussen een tosti of een gebakken ei. Te veel in de koelkast wat nodig op moest. Zonde om het weg te gooien toch? Ik ging op zoek naar hoe je een tosti met ei kon maken.

Je kunt op veel manieren een tosti met ei maken, lees snel verder!

Ik ga er van uit dat je een contactgrill hebt om tosti’s te maken. Je kunt ook tosti’s maken in een koekenpan of in de oven. Laten we kijken op welke manieren je ei tosti’s kunt maken.

tosti met ei

Tosti met scrambled egg (ofwel roerei in goed Nederlands)

 • Dit is de meest eenvoudige tosti met ei denk ik. Ik doe het op deze manier: eerst een ei met een scheutje melk in de koekenpan.
 • Steeds blijven roeren, dan krijg je scrambled eggs.
 • Daarna maak ik eigenlijk een gewone tosti, dus boterham, ham , kaas en dan die scrambled eggs er op leggen en dan weer kaas en dan bovenop weer een boterham.
 • Deze toren leg ik dan op de contactgrill. Na een paar minuten als de kaas lekker gesmolten is, is je tosti met roerei klaar.
 • Nou ja, klaar… volgens bepaalde mensen moet er altijd een beetje chilisaus of ketchup bij.

Tosti met ei volgens de dip-methode

 • Je kunt deze ei tosti’s het beste maken met stevig dik brood.
 • Je breekt een ei in de pan en je doopt en je boterham meteen in het ei
 • Je ei bakt dus meteen tegen je brood aan
 • Doe dit met 2 boterhammen, dan draai je ze om en legt meteen plakje ham en kaas op de boterham
 • Stapel de boel op elkaar en langzaam bakken in de pan

De overgiet methode volgens lekker en simpel voor pan-tosti met ei

Als je op deze manier je tosti maakt, dan begin je met een gewone tosti met ham en kaas in de koekenpan. Pas als de tosti aan beide kanten goudbruin is giet je de helft van het ei over de tosti. Je wacht dan tot de boel gestold is en daarna draai je de ei-tosti om en doe je aan de andere kant precies hetzelfde. Zelf noemen ze dit de omelet tosti. https://www.lekkerensimpel.com/tosti-omelet/

De tosti met ei voor gevorderden

Op de site van Boodschappen staat een heel leuk recept voor tosti met champignons en ei uit de oven. Je moet wel even de tijd hebben om deze tosti te maken. In het kort:

 • Je maakt eerst toast met champignons.
 • Dan ga je met een glas of een echte uitsteker als je die hebt een gat in de boterham maken. In dat holletje breek je een ei en dan bak je de boterham met het ei in het holletje tot het ei gestold is

Vervolgens ga je stapelen en bak je de tosti af in de oven. Het complete recept kan je lezen op https://www.boodschappen.nl/recept/tosti-funghi-met-ei/

Tosti met gebakken ei voor wie even snel een super lekkere tosti eten

Hoe je deze tosti maakt is vrij duidelijk:

 • je maakt een gewone tosti zoals jij hem altijd maakt. Je bakt ook even een eitje in een koekenpan en die drapeer je dan op je tosti. Heel makkelijk maar het smaakt echt geweldig.

Hoe kan je je tosti iets gezonder maken?

Wil je iets gezonder eten? Doe dan ook wat groente op je tosti. Cherrytomaatjes en lente-ui zijn heel geschikt. Een paar plakjes komkommer naast je tosti (niet ertussen doen, dat is echt niet lekker) helpt ook natuurlijk.

Ik hoop dat ik je wat inspiratie heb gegeven om lekker te lunchen met tosti en ei. Veel plezier met experimenteren.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.