Vegetarische pitabroodjes met pittige tofu

Wat een uitvinding die pitabroodjes. Ik heb ze vandaag gevuld met pittige tofureepjes en sla en om het niet te gezond te maken met een flinke klodder knoflooksaus. Wat een feest!

Echt een prima broodje voor de zaterdag. Kopje soep erbij en je hebt een echte maaltijd.

Wat fijn is: je maakt ze met 4 ingrediënten!

Om het lekker simpel te houden heb ik gewoon pittige tofureepjes gekocht uit de supermarkt, je hoeft dus niet zelf de tofu te marineren. Nadeel: dat pittige viel wel mee, het had voor mij echt wel pittiger gemogen maar ja, ik was in een luie bui.

pitabroodjes met pittige tofu. Super simpel om te maken en een heerlijke snack voor de zaterdag

pitabroodjes met pittige tofu. Super simpel om te maken en een heerlijke snack voor de zaterdag

Ingrediënten voor pitabroodjes met pittige tofu

  • 4 pitabroodjes
  • Pakje pittige tofureepjes
  • Zakje gemengde ijsbergsla (melange)
  • Knoflooksaus

Pita met pittige tofureepjes

Pita met pittige tofureepjes

Zo maak je binnen 10 minuten pitabroodjes met pittige tofu klaar

  • Leg de pitabroodjes even in de oven (zie verpakking)
  • In een wok of koekenpan met een beetje olie de pittige tofureepjes bakken. Dat duurt 4 a 5 minuten
  • Snij de pitabroodjes open en stop er wat sla in
  • Dan de tofu in de broodjes stoppen en nog wat extra sla erbij doen
  • Als laatste een flinke klodder knoflooksaus erop doen en dan meteen opeten

Als iemand tips heeft om tofu wat pittiger te maken…. Laat hieronder dan even een reactie achter. Ik ben geen expert op gebied van tofu helaas. Toch is het wel een handig product voor mensen zoals ik die af en toe wat minder vlees willen eten.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.