Wrap met zalm roomkaas en sla

Zin in een luxe lunch met zalm en roomkaas? Tuurlijk heb je daar zin in. Waar we twee weken geleden nog lekker op een terras konden neerstrijken, bij een lunchroom naar binnen konden…. Nu even niet meer. Je zal ze zelf moeten maken.

wrap met zalm roomkaas en sla

Je kunt bij veel tentjes waar je vroeger kwam eten trouwens ook gewoon eten bestellen en laten bezorgen. Ook dat is misschien wel leuk om te doen. In het kader van support your locals. Je wil dat die tentjes als de corona-crisis voorbij is ook nog bestaan.

zelf maken, of bestellen bij je lokale tentje. Support your local is ook een goede optie.

Als je dan toch even alleen een frisse neus gaat halen kan je deze wrap heel makkelijk meenemen. Ook als lunch naar je werk heel geschikt.

Wat heb je nodig voor deze makkelijke wrap met zalm, roomkaas en sla?

  • 1 wrap (je hebt ook volkoren wraps, die smaken prima en zijn iets gezonder dan de wraps die gemaakt zijn van witte bloem)
  • 50 gram zachte roomkaas
  • Handje sla (veldsla / ijsbergsla / rucola)
  • Versgemalen peper

Zo maak je deze simpele zalmwraps klaar

  • Verwarm de wrap kort in de magnetron (30 seconden is meestal zat)
  • Smeer de zachte roomkaas op de wrap
  • Lekker wat peper toevoegen naar smaak
  • Verdeel de zalm en de sla over de wrap en rol hem op
  • Dan meteen opeten, of verpakken in folie en in de koelkast leggen als je je wrap nog even wil bewaren.

Is deze wrap heel gezond?

Tsja, ik ben geen deskundige. Zalm bevat veel goede vetten. Sla is prima. Die wrap kan best af en toe en kies dan voor volkoren. Roomkaas…. Kan ook best wel maar niet elke dag.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.